torsdag 12. august 2010

NEW YORK SHOPPING

SHOPPINGGATER
- 5th Avenue
- Broadway: butikker (Nike, Adidas, H&M, TopShop, Forever21, Gap, Levis osv), teater, restauranter, barer, kontorer etc.
- Madison Avenue: Calvin Klein, Jean-Paul, Hermès og Chanel
- Soho og Bleeker Street, Greenwich Village: i følge mange, byens beste shoppingområde.
- China Town

VINTAGE- What Goes Around Comes Around, Soho
- Zachary's Smile, 9 Greenwich Ave New York, NY 10014
- New York Vintage, 117 West 25th Street



DEPARTMENT STORES
- Bergdorf Goodman
Litt unna Trump Tower og Plaza Hotel på 5th Avenue ligger det luksuriøse shoppingsenteret Bergdorf Goodman. Her kan du få hjelp av personlige shoppere til å fornye klesskapet, eller kjøpe den perfekte gaven til dine kjære. Har du det travelt kan det være en idé å ringe på forhånd, slik at din personlige shopper kan gjøre din nye garderobe klar til du ankommer. Ahh, I wish.
754 5th Avenue / 58th Street

Åpningstider: 10.00 - 20.00



- Saks Fifth Avenue
Her finner man en designer-skobutikk som er så stor at den har eget postnummer! 10022-SHOE.
Du ankommer sko-nirvana i en lynrask heis. Dersom du føler deg litt ør etter den raske oppturen, kan du lene deg tilbake i et eget VIP-rom og la en personlig shopper gjøre jobben for deg. Saks Fifth Avenue tilbyr også en stor og flott brudeavdeling, og alt innen skjønnhetsprodukter med tilhørende SPA. Igjen: I wish.
611 5th Avenue/ 49th Street
Åpningstider: Mandag - lørdag: 10.00 - 20.00, søndag: 12.00 – 19.00.

- Macy's
Kjøpesenteret Macy’s på Herald Square er et billigere alternativ til Bloomingdales, men likevel finner du et godt utvalg av merkeklær, vesker, sko og skjønnhetsartikler her. Du kan blant annet gjøre gode kjøp på jeans fra Rock and Republic, Seven og Calvin Klein. Dessuten har de en kjoleavdeling med ballkjoler til kraftig nedsatte priser. Prom, need I say more?
151 West 34th Street

Åpningstider: Mandag - lørdag: 10.00 - 21.30, søndag: 10.00-20.30.


DISCOUNT SHOPPING
- En av New Yorks best bevarte hemligheter er Century 21, som du finner i Financial District. Her er det designervarer til en brøkdel av prisen. Dra tidlig, så slipper du å kjempe med de som allerede vet om stedet! (på http://www.klikk.no/mote/article366662.ece står det: ".. går glatt under kategorien ”galehus”.Og med slagordet ”fashion worth fighting for” skjønner du at folkeskikk ikke har adgang her..") På Find Outlet vet du aldri hva du finner, da de skifter inventar hyppig. Men å finne varer til en brøkdel av prisen, kan du være sikker på.
Gabay's Outlet på 225 First Avenue tar inn varer som ikke får plass eller ikke blir solgt på Bergdorf Goodman's, inkludert Manolo Blahnik og Dior. Loehmann's tilbyr mellom 30-65% rabatt og har et verdensberømst "backroom" hvor designervarene gjemmer seg.
Ellers er det, også i New York, en rekke Outlet Villages litt utenfor byen.

MARKED
- For å handle antikke smykker er West 25th Street Market the place to be! Her kan du gjerne komme sent på dagen for bedre priser da selgerne ikke orker tanken på å pakke sammen ting. Og, hva er vel en tur til New York uten en svipp innom Harlem? 125th Street og Malcolm Shabazz Harlem Market kan tilby en shoppingopplevelse som får deg til å tro at du befinner deg i Marokko. Her kan du prute mellom forhandlere som selger lignende afrikanske varer og smykker.

The Market NYC finner du up and coming designers så langt øyet kan se! Det er best å komme senere på dagen her også, da får du en roligere opplevelse.
Hester Street Fair dumper designer, stylister og andre fashionistas klær som enten ikke har blitt brukt i photoshoots eller ting de har fått gratis som de ikke ønsker å beholde. Priser er fra $1-$200. Altså noe du ikke KAN gå glipp av. Markedet er forøvrig også over 100 år gammelt, og absolutt en del av New Yorks historie.
http://www.klikk.no/mote/article366662.ece
http://dagensoutfit.blogg.no/1279147010_where_to_shop__new_yo.html
 
Tvilsomt at jeg kommer til å rekke alt det her, men man kan da alltids prøve, hihi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar